21. 8. 2025   |   svátek má Johana
 

Salát z kysaného zelí s křenem

Název Množství a jednotka
kysané zelí 500 g
jablko 1 ks
strouhaný křen 1 lžíce
sůl
cukr
Zobrazit všechny ingredience

příloha
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Kysané zelí vymačkáme, trošku láku si odložíme na zálivku. Pokrájíme jej na menší kousky, a smícháme s oloupaným nastrouhaným jablkem a nastrouhaným čerstvým křenem. Zalijeme zálivkou, kterou si připravíme ze 6 lžic zelného láku, 3 lžic vody, pár kapek worcestrové omáčky (nemusí být), lžičky oleje, soli a cukru podle chuti.


 


RECEPTY

Květákový krém

Postup: Květák omyjeme, překrájíme ho na menší kousky (nebo rozebereme na růžičky) a... zobrazit recept

RECEPTY

Datlové kuličky

Postup: Datle zbavíme pecek, mandle spaříme a oloupeme. Ořechy a loupané mandle dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Salát s ředkvičkami a fenyklem

Postup: Čerstvý fenykl očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Mrkev nastrouháme na... zobrazit recept

RECEPTY

Česneková sýrová pomazánka

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo. Mezitím nastrouháme eidam a prolisujeme česnek. Sýr... zobrazit recept

RECEPTY

Pesto z medvědího česneku

Postup: Nejprve v malém mixéru rozmixujeme piniové oříšky, přidáme dvě plné hrsti... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

ESHOPY

SvětCukrářů.cz

Internetový prodej cukrářských potřeb a surovin, vybavení na pečení, nádobí,...